sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Pyhä Henki, Jumalan Henki

Rakas Lähimmäiseni, tänään on helluntai, Pyhän Hengen vuodattamisen muistopäivä. Ap.t:2: 1-12. kertoo meille tuosta juhlahetkestä:  "Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla. Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niin kuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat. Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle. Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan, kuin Henki heille puhuttavaksi antoi. Ja Jerusalemissa asui juutalaisia, jumalaapelkääväisiä miehiä, kaikkinaisista kansoista, mitä taivaan alla on. Ja kun tämä ääni kuului, niin kokoontui paljon kansaa; ja he tulivat ymmälle, sillä kukin kuuli heidän puhuvan hänen omaa kieltänsä.

Ja he hämmästyivät ja ihmettelivät sanoen: "Katso, eivätkö nämä kaikki, jotka puhuvat, ole galilealaisia? Kuinka me sitten kuulemme kunkin maan kieltä, jossa olemme syntyneet? me parttilaiset ja meedialaiset ja eelamilaiset ja me, jotka asumme Mesopotamiassa, Juudeassa ja Kappadokiassa, Pontossa ja Aasiassa, Frygiassa ja Pamfyliassa, Egyptissä ja Kyrenen puoleisen Liibyan alueilla, ja täällä oleskelevat roomalaiset, juutalaiset ja käännynnäiset, kreetalaiset ja arabialaiset, me kuulemme kukin heidän puhuvan omalla kielellämme Jumalan suuria tekoja. Ja he olivat hämmästyksissään eivätkä tienneet mitä ajatella ja sanoivat toisillensa: "Mitä tämä mahtaakaan olla?"

Me tiedämme, että Jeesus lähetti Pyhän Hengen taivaasta elämään kanssamme ja kirkastamaan
meille Vapahtajaamme Jeesuksen Kristuksen ristintyötä. Kirjaan Sinulle, rakas Lähimmäiseni, runon, jonka sain kohta uskoontuloni jälkeen, kun Pyhä Henki näytti minulle Jeesuksen haavat ja minun edestäni maahan votaneen veren.

"On Jumalan salissa juhlat, yötaivas kirkastuu ja enkelit kilvan laulaa, ääni holveissa kertautuu. Soi laulu Korkeimmalle, joka kuolleista herättää joka ainian vaivatun sielun, joka armoa odottaa. On tänään portilla joku, jolle askel on vaikea. Ei millään uskoa voisi, että kelpaisi tällaisena. Oli liiaksi korvansa kuulleet tuota viestiä ilkkuvaa: "Kelvoton, sinä et kelpaa, voi miksi synnyitkään." Nyt kuuluu Herran kutsu: "Olet arvokas, lapseni, tule juhlaan rohkeasti, sinut haluan syliini." Kun kuulee ylistyksen, hän uskoo kutsujaa ja lähestyy luottavasti loistavaa Karitsaa. "Olen kotona, taakkani lähti", hän voimalla ylisti, joka koko ikänsä kärsi, ryssykkäenkeli."

Tänä aamuna, 24.5.2015, rakkaudella Mummi.












6 kommenttia:

orvokki kirjoitti...

Sinä Jumalalle rakas "ryssykkäenkeli" ! Kiitos runostasi ja tekstistä! Kiitos, että jaat meille aarteita, joita Pyhä Henki sinulle antaa. Sinä uskollinen, väsymätön Jeesuksemme todistaja, iloitsen ja kiitän sinusta !

Kirsti kirjoitti...

Siunattua helluntaita sinulle!
"Sinun Henkesi sateen alle minun sieluni uupunut vie...!" Kaunis laulu sanoittaa monen, myös minun tuntojani.

mummi kirjoitti...

Rakas orvpkki, kiitos kannustuksesta. Minä ilotsen myös Sinusta ja kaikista lukijoistani. Iloitaan ja kiitetään Pyhästä Hengestä ja Jumalan lahjoista! Mummi

mummi kirjoitti...

Rakas Kirsti, Todella siunattu laulu! Myös minulle! Isä Sinua ja perhettäsi runsaasti siunatkoon! Hyvää kesää! Mummi

Metsäntyttö kirjoitti...

Tuo runo on hyvin puhutteleva. Arkakin kutsutaan peremmälle.

mummi kirjoitti...

Kun Jeesus tuli, löytyi elämä! Se elämä, jonka Jumala oli minulle valmistanut. Sitä ennen kuuntelin vain ihmisten puheita enkä kelvannut. Jeesus lunasti minut vapaaksi elämään omaa elämääni Jeesuksen kanssa Mummi