lauantai 8. toukokuuta 2010

Yksinäisyys

Tänä aamuna yllätin luonnon nukkumasta. Kello puoli kolme vallitsi hämärä hiljaisuus. Linnut nukkuivat, vain yksi tähti loisti länsitaivaalla. Olin yksin Jumalan kanssa!

Lähimmäiseni, olen ihmetellyt, kuinka paljon on yksinäisiä ihmisiä. Minulle on tullut jo vuosia ET- lehti. Viime numerossa on 32 sivun jättiliite, jossa ihmiset etsivät toista ihmistä, jakaaksensa aikansa hänen kanssaan. Kuka etsii ulkoiluseuraa, kuka keskustelukumppania, kuka elämäntoveria. Mihin on kadonnut lähimmäinen näiden ihmisten läheltä niin, että häntä pitää lehdellä uudelleen etsiä? Mikä on syy tähän ilmiöön?

Katsoin Raamatun hakusanakirjasta yksinäinen- sanaa. Vanhan Testamentin puolella oli viisi viittausta. Uuden Testamentin puolella oli kolme viittausta, joista 1Tim. 5:5 kuuluu näin: ”Oikea leski ja yksinäiseksi jäänyt panee toivonsa Jumalaan ja anoo ja rukoilee alinomaa, yötä päivää.”

Yksinäisyys on varmaan paljon yleisempää nykyajassa kuin Raamatun aikaan. Me elämme media-aikaa. Meistä on tullut vaativaisempia. Aika on kiireistä ja repivää. Ei ole aikaa sopia riitoja, lähdetään erilleen, ja ollaan yksinäisiä.

Jumalan läheisyys ja seurakuntayhteys ovat varmaan niiden yksineläjien salaisuus, jotka sanovat, etteivät he kärsi yksinäisyydestä. Tunnen monia ihmisiä, jotka ovat onnellisia siitä, että ovat löytäneet Vahtajansa ja saaneet sitten ystäviä seurakunnasta. Miksi nämä yksinäiset, jotka tuolla lehdellä seuraa hakevat, eivät etsi Jeesusta ja Jumala-yhteyttä? Tässä on meille, Jeesuksen seuraajille, suuri haaste! Rukoillaan heidän puolestaan, että he huutavat Jeesusta avuksensa. Rukoillaan, että he löytävät Vapahtajansa ja oman kotiseurakunnan, jossa kokevat Pyhän Hengen yhteyttä ja löytävät samanhenkisen ystävän ja yhteyden, joka säilyy ja lujittuu vanhetessaan! Sillä Jumalan rakkaus auttaa meitäkin rakastamaan toisiamme!

Tänä aamuna, 8.5.2010, rakkaudella Mummi

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rakas mummi.Olen iloinen,että otit tämänkin asian esille.Olen ihmetellyt ihan samaa asiaa.Niin monet ovat tänä päivänä yksinäisiä.
Siksi tämä nettimaailmakin on hyvä juttu,että on edes jotakin kontaktia toisien ihmisen kanssa,
mutta eihän se tietystikkkään millään voi korvata toisen ihmisen läheisyyttä ja yhdessä tehtyjä juttuja.Rukoillaan yksinäisille voimia ja sitä,etä he löytäisivät Jeesuksen ja hänen täydellisen hyväksyntänsä heitä kohtaan ja ystäviä tietenkin myös.
Ei sitä oikein itselläänkään ole sellaista ystävää täällä,jonka kanssa voisi enemmän viettää aikaa ja tehdä yhteisiä asioita ja puhua vapaasti.

Halausia♥ja Taivaan Isän siunausta♥

Anonyymi kirjoitti...

Täällä pääkaupunkiseudullakin on niin hankala tutustua,ainakin mun.Johtuuukohan se sitten juuri siittä,että kaikilla tuntuu olevan niin kiirettä.

Kirsti kirjoitti...

Rakas mummi!
Yksinäisyys on todellinen tämän päivän ongelma.

Kiitos Jumalalle,että on puoliso vierellä!
Tärkeä kirjoitus,aika on kiireistä,eikä enää käydä kylässä,kuten ennen.
Sitten on niitä,jotka ovat rikkinäisiä,eivätkä pysty solmimaan ihmissuhteita.
Ajattelin myös itseäni,ja kun en ollut kenenkään kanssa,ei myöskään ollut riitaa kenenkään kanssa.

Vapahtajan löytäminen on kaikkein tärkeintä,rukoillaan,että kaikki yksinäiset löytävät Hänet,ja seurakunnan.
Minun onneni on olla Jumalaa lähellä!
Siunausta!

mummi kirjoitti...

Rakas Katariina, minä haluan olla Sinun ystäväsi. Jos haluat keskustella sähköpostilla kanssani, ilmaise se. Sinä varmaan tiedät, että Jeesus rakastaa Sina ja minua ilman ehtoja. Hänessä olemme sisaria keskenämme. Hän on meidän Vapahtajamme, armosta rikas! Mummi

mummi kirjoitti...

Rakas Kirsti, aviopuoliso on aarre, kuten sanot. Kunpa kaikki aviopuolisot ymmärtäisimme sen arvon , mikä meillä on toisissamme. Kunpa antaisimme anteeksi ja armahtaisimme toisiamme, niin Jeesus siunaa yhteytemme. Kiitos taas, sisar yhteydestä! Mummi

mummi kirjoitti...

Katariina, Sinä osuit varmaan oikeaan, että kiire pilaa monta asiaa. Kiire estää kuuntelemisen, kiire estää yhteyden, mutta mihin on kiire? Mummi

Jani kirjoitti...

Sulla on todella kaunis ja puhutteleva blogi.Hyvää äitienpäivää,ja Jumalan siunausta!
Tuu käymään joskus minunkin blogeissani!Olet rakas Katariinalle ja minulle.T:Jani!:)

mummi kirjoitti...

Jani ja Kata, rakkaat nuoret ihmiset, olette minullekin rakkaita rukouslapsia, meillä on yhteinen rukous! Olen yrittänyt tulla blogiisi, mutta joku pelottelee minua poliisinkuvalla, enkä ole uskaltanut painaa sitä. Kuinka pääsisin Sinun blokiisi, voitko auttaa. Mummi